‘Seran els millors Jocs Mediterranis de la història’

Tarragona ja té hissada la bandera dels Jocs del Mediterrani, dels quals en serà organitzador i amfitrió l’estiu de l’any 2017, un any que ha de marcar un abans i un després en la llarga història de la ciutat. Un emotiu acte celebrat als Jardins de l’Amfiteatre romà ha servit perquè l’alcalde hissés una bandera blava, amb tres anelles, representant els tres continents que beuen de la Mediterrània (Europa, Àfrica i Àsis) i les sigles del Comité Internacionals dels Jocs.

bandera1

“Seran els millors Jocs Mediterranis de la història”, ha dit Ballesteros emulant l’alcalde de Barcelona en una frase que en 1992 va fer història. Totes les subseus dels Jocs -inclosa la Seu d’Urgell, que serà subseu de les competicions d’aigües braves-, i representants institucionals com el conseller de Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, o el director general d’Esports del Consejo Superior de Deportes, David Villaverde, a més de nombroses entitats de la ciutat i ciutadans han volgut fer costat a un acte carregat de simbolisme.

bandera3

En el seu parlament, Ballesteros ha alertat els presents: “Ara, la Mediterrània estarà observant-nos”. Els Jocs “seran austers i sostenibles, com toca, però lluïts i plens d’èxits”.

Al seu torn, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha subratllat que “el conjunt del país” estarà pendent dels Jocs de Tarragona. “A Tarragona tindrem un dels projectes col·lectius més importants que viurem a Catalunya els propers quatre anys”. I ha refermat l’excel·lent sintonia que s’està vivint entre les institucions per tirar endavant Tarragona 2017. “Ens mereixem ser els millors Jocs de la història”, ha reblat el conseller.

Finalment, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha demanat que “la gesta deixi una bona empremta”.

hotel

Capitanejat pel director teatral tarragoní Marc Chornet, l’espectacle ha arrencat a l’arena de l’Amfiteatre, amb un grup de deu joves esportistes campions de Catalunya o d’Espanya i representants de clubs de la demarcació, portant la bandera dels Jocs, la mateixa que fa once dies, l’alcalde recollia a la cerimònia de clausura dels XVIIens Jocs celebrats a la localitat turca de Mersin. Conduïa l’acte l’actriu tarragonina Mercè Rovira -que la recordem pel seu recent paper de Patrícia al film de Jesús Monllaó ‘Fill de Caín’-, narrant la cerimònia en un llenguatge poètic que acostava Tarragona a la tradició mítica de la Mediterrània. La comitiva d’autoritats s’ha sumat rere la bandera i dos grups de dansa han donat la benvinguda a la bandera.

Arribada la bandera al bell mig dels jardins, la comitiva s’ha aturat al peu del màstil, on la cantant Martha Mateu i el pianista i compositor Albert Guinovart han interpretat diverses peces. La Banda Unió Musical de Tarragona ha posat el colofó interpretant la més popular de les peces musicals de la història de l’olimpisme, la Fanfàrria olímpica de John Williams, que es va fer mundialment famosa als Jocs Olímpics de Los Ángeles 1984. Era la banda sonora de l’emocionant cerimònia de lliurament de les medalles…

fotofamilia

Prèviament, una seixantena d’entitats esportives, ex regidors d’esports, institucions, empreses, persones lligades al món de l’esport i veterans de la ciutat han rebut el reconeixement de l’Ajuntament amb el lliurament de la insígnia dels Jocs, com a llegat honorífic, en un acte que s’ha celebrat als jardins de l’hotel Husa Imperial Tàrraco.

J. Garcia

“Font: Tarragona 21

You May Also Like