OBJECTIU 2017: DEL PASSAT OLÍMPIC A LA CONSOLIDACIÓ COM A MÉS PARTICIPATIVA

La xifra màgica de 20.287 inscrits assolida l’any passat va situar la marató barcelonina com la més participativa de l’Estat. L’augment de participació experimentat per la cursa en els últims anys trencava el llistó dels vint mil inscrits i assolia també el rècord de finishers a nivell estatal, amb 16.506 atletes que van creuar la línea de meta. En aquest 2017, l’objectiu és tornar a superar la barrera dels vint mil i consolidar la seva posició entre les cinc maratons més nombroses d’Europa, a banda de celebrar els 25 anys de la Barcelona olímpica del 1992.

Aquests rècords se sumaven als propis de la cursa com el de la participació femenina, que va representar el 18% del total dels inscrits. Així mateix el percentatge del 43% de participants provinents de l’estranger, posa de manifest l’atractiu turístic de la ciutat que potencia encara més, l’ interès per la marató barcelonina.

La passada edició de la Zurich Marató de Barcelona assolia un altre rècord per a la cursa, en aquest cas el de la marca femenina de la prova, que l’atleta kenyana Valary Jemeli Aiyabei fixava en les 02:25:26. Un registre que no es batia des de l’any 2012 quan la corredora etíop Emily Chepkomy amb un crono de 02:26:56 trencava l’històric rècord femení de la cursa, establert per la palentina Ana Isabel Alonso l’any 1998 amb un registre de 02:30:05.

A més a més, la propera edició de la Zurich Marató de Barcelona viurà una edició especialment emotiva gràcies als vint i cinc anys de la celebració de la marató olímpica de 1992. Per commemorar aquest fet, l‘organització de la cursa ha convidat als sis medallistes olímpics de Barcelona 92’ que ja han confirmat la seva presència a la ciutat.

D’aquesta manera, el coreà Young Cho Hwang, el japonès Koichi Morishita i l’alemany Stephen Freigang, or, plata i bronze respectivament, així com les guanyadores en categoria femenina, la russa Valentina Yegorova, la japonesa Yuko Arimori i la Nova Zelandesa Lorraine Moller, prendran part el dissabte 11 de març en la Breakfast Run, la cursa de poc més de 4 quilòmetres que rememora els últims quilòmetres de la marató olímpica, fet que ens traslladarà 25 anys enrere amb els principals protagonistes a la pista.

Així mateix la japonesa Yuko Arimori i l’alemany Stephen Freigang han confirmat també la seva participació en la marató del diumenge 12 de març. Sense cap mena de dubte serà una edició històrica que ens portarà 25 anys enrere, on recordarem el passat olímpic de Barcelona que tan va significar per la ciutat, i que va posar de manifest al món la capacitat organitzativa de Barcelona, així com la implicació i suport ciutadà en un esdeveniment esportiu de les dimensions d’uns Jocs Olímpics.

Quan resten encara dos mesos per a la celebració de la Zurich Marató de Barcelona la cursa ja ha superat la xifra dels 14.000 inscrits, unes dades similars a les de l’any passat en aquesta mateixa data. L’objectiu de tornar a superar els 20.000 corredors, més a prop.

You May Also Like