MARÍA VASCO DONARÀ “EL CALL” A LA VIII MITJA MARATÓ DE POLLENÇA 2014

 

·      La millor marxadora de la història de l’atletisme espanyol ha presentat avui a Pollença la vuitena edició de la Mitja Marató
la foto 4
 

La millor marxadora de la història de l’atletisme espanyol, María Vasco, ha estat l’encarregada de presentar la VIII Mitja Marató de Pollença que es disputarà el proper 6 d’abril.  Vasco, que va ser la primera dona espanyola en aconseguir medalla olímpica en atletisme (Sydney 2000), ha assegurat que “donarà el call com el que més” a la Mitja Marató de Pollença perquè “encara que ara no sigui la meva feina, és la meva passió”.


Vasco ha recordat que fa uns mesos que es va retirar de l’esport professional i que ara torna a l’esport amb la intenció de gaudir-ne i competir amb tots els esportistes aficionats al running. La llegenda de l’atletisme espanyol ha assegurat que “intentaré defensar-me el millor possible a Pollença” perquè “sempre he estat una esportista i seguiré sent una esportista”.

la foto 1

Aquesta serà la segona cursa popular en la qual competeix des que es va retirar, la primera va ser a Cambrils. “Per a mi el més important és gaudir-ne, estar amb la gent, estar amb els corredors” ha assegurat. Vasco se sent “molt privilegiada” per haver pogut viure 27 anys d’aquesta professió, però reconeix l’esforç que fa “la gent que després de vuit o deu hores de feina se’n va córrer, m’encanta, jo em vull ajuntar amb ells i ho faré fins que vagi amb bastó”.


L’atleta ha recordat que ella no és corredora sinó marxadora, i que ara per competir ha hagut d’entrenar pel que fa a tècnica.  “M’entrén moltíssim, aquesta és una nova etapa de la meva vida, és molt diferent però també més apassionada”.


Jordi Llobera, representant de l’Associació Mitja Marató Pollença, ha destacat que cada edició intenten dur els millors atletes internacionals i que enguany, a més de comptar amb María Vasco, han convidat altres corredors professionals com Luís Miguel Martín Berlanas, 5è en els Jocs Olímpics de Sidney i 5è en els Jocs Olímpics d’Atenes en 3.000 obstacles, 3r en el Campionat del Món de Sevilla i actual rècord d’Espanya en 3.000 obstacles; i el marroquí Ouais Zitane, un dels millors fondistes de l’actualitat que ja ha participat a Pollença on va batre la millor marca d’1’03 58.


El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Pollença, Joan Ramon Mateu, ha destacat el “gran honor i el plaer” que suposa per al poble de Pollença “poder-te tenir a tu, l’única medallista espanyola de la història, a més de gaudir de la teva presència, simpatia i ben estar”. Mateu ha recordat els inicis de la Marató i l’esforç que any rere any realitza l’organització per fer-la possible. El primer tinent de batle, Martí Roca, ha agraït la presència a Maria Vasco i als organitzadors la feina que fan. “Cada any es fa un salt de qualitat i enguany estic molt satisfet”, ha apuntat.

la foto 3

La Mitja Marató de Pollença 2014 està organitzada per l’Associació Mitja Marató Pollença i l’Ajuntament de Pollença. Enguany, la Mitja Marató comptarà amb la participació del RIL 47 i una nodrida representació de la Guàrdia Civil. A la darrera cursa es van superar els 700 participants i la previsió d’enguany és arribar als 1.000 atletes populars.

You May Also Like