La Mitja Marató de Cambrils espera superar els 2.500 atletes en la seva cinquena edició

A tres setmanes de la competició esportiva, ja hi ha quasi 1.500 inscrits

Com a novetat, la cursa de deu kilòmetres es podrà fer sobre patins

 

La Mitja Marató de Cambrils espera batre record de participació en la seva cinquena edició, que se celebrarà el diumenge 2 de març. L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils, Lluís Abella, i el responsable de Runners Tarragona, Juanan Hernández, han presentat avui la competició en roda de premsa.

 

L’alcaldessa ha mostrat la seva satisfacció per les bones previsions de participació i per comptar amb un esdeveniment esportiu que ajuda a Cambrils a posicionar-se com un referent del turisme esportiu i avançar cap a la desestacionalització. El regidor d’Esports ha assegurat que és una de les mitges més atractives pel seu recorregut planer per la façana marítima i per les activitats complementàries al pavelló. A més, novament ha estat seleccionada per fer-hi la prova del Campionat de Catalunya de la Mitja Marató Universitari.

 

mitja-cambrils-2014-Back

 

Finalment, el responsable de Runners ha explicat que, a tres setmanes de la cursa, quasi s’ha arribat als 1.500 inscrits i que, si tot segueix així, es podria superar la xifra dels 2.500 atletes (100 patinadors, mil corredors a la prova de 10 quilòmetres, 1.300 a la Mitja Marató i 150 a la cursa popular). Juanan Hernández també ha donat algunes dades de la quarta edició, que va comptar amb la participació de 2.213 atletes. Segons l’enquesta realitzada, 600 eren de fora de la província i més 200 de fora de Catalunya i es calcula un impacte econòmic de 285.000 euros. Amb una mitjana d’1,5 acompanyants i 1,2 pernoctacions per corredor, sumen un total de 1.500 pernoctacions.

 

La novetat d’enguany és la modalitat sobre patins de la cursa de 10 quilòmetres. Els patinadors seran els primers de sortir de la línia de meta, a les 9:25 hores. Cinc minuts després es donarà el tret de sortida als corredors dels 10 quilòmetres. I a les 11 hores començarà la Mitja Marató. L’última, a les 13 hores, serà la cursa popular Cambrils corre (un quilòmetre).

 

Amb motiu del cinquè aniversari, hi haurà animació amb Dj’s i batucades i els atletes rebran un doble regal especial: un visor exclusiu de Compresport i una samarreta tècnica commemorativa de les cinc edicions.

 

Com cada any, hi haurà cares conegudes que participaran en la Mitja Marató. Es tracta de dos triatletes de primer nivell mundial, com són Albert Moreno, guanyador de la quarta edició, i Miquel Blanchart, campió d’Europa en distància Ironman, que ja va córrer la primera Mitja de Cambrils. Per altra banda, Nacho Cáceres, Pol Samsó, Artur Bossy i Maria Vasco (medalla olímpica) correran la cursa de 10 quilòmetres. Entre els atletes locals, destaquen Ferran de Torres, Pedro Ortega i Mireia Sosa.

 

Activitats de dissabte

 

Dissabte des de les 12 i fins a les 20 hores el Palau d’Esports acollirà una fira amb expositors dels diferents sectors vinculats al running (nutrició, fisios, botigues i medicina esportiva), es programaran conferències al voltant d’aquest esport, i s’oferirà un show cooking vegeterià amb degustació pels participants. A més, també es realitzarà una demostració de zumba a càrrec de la monitora Viviana Travaglini.

You May Also Like