LA MARATÓ COSTA DAURADA TARRAGONA 2017 GUANYA UN 50% DE PARTICIPANTS EN UN ANY

 

Amb més de 1.600 inscrits, la prova s’acosta al “top ten” de les principals maratons de l’estat espanyol

 

L’equip de voluntaris dels Jocs Mediterranis donaran suport a l’organització

 

Tarragona ho té tot a punt per acollir aquest diumenge 18 de gener el Campionat de Catalunya de Marató. El traçat de la Marató Costa Daurada Tarragona 2017 serà un escenari de luxe per dirimir qui s’emporta el títol català en la més mítica de les disciplines atlètiques. La d’enguany és la cinquena edició de la marató tarragonina i l’atractiu que ha adquirit la prova repercuteix en un augment del 50% del número d’inscrits i en la presència de cares molt populars del món atlètic.

 

La Marató Costa Daurada Tarragona 2017 sobrepassarà els 1.600 participants inscrits i, d’aquesta manera, s’acosta al “top ten” de les principals maratons de l’estat espanyol. L’organització, a càrrec del CA Runners Tarragona i de l’Ajuntament de Tarragona, juntament amb la participació de l’equip de voluntaris dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 i el suport tècnic de Running Solutions, ha dissenyat un circuit totalment urbà i molt ràpid i planer, cosa que el fa ser un traçat òptim per aquells qui busquin batre la seva millor marca personal. De la mateixa manera, malgrat que els 42.195 metres sempre suposen un desafiament a l’agonia, el suau desnivell de la prova tarragonina és una invitació per als qui busquen finalitzar amb èxit la seva primera incursió en la llarga distància. No obstant això, la Marató Costa Daurada Tarragona 2017 ofereix també dos recorreguts alternatius a la prova reina. Es tracta d’una cursa de 10 quilòmetres i d’una distància poc habitual en les curses de casa nostra: els 30 quilòmetres.

 

El centre neuràlgic de la matinal atlètica serà el Port de Tarragona i serà allà, arran de mar, que el públic podrà contemplar en primera persona el desenllaç del Campionat de Catalunya i les ràpides cames d’atletes de tan prestigi com poden ser, entre d’altres, Maria Vasco (la única medalla olímpica en la història de l’atletisme espanyol), Chema Martínez (subcampió d’Europa de marató), Jaume Leiva (campió d’Espanya de mitja marató), Marc Roig (campió de Catalunya de marató), Albert Moreno (subcampió del món de duatló) o Camilo Santiago (triple campió de la Rioja en cross, mitja marató i marató).

chema03

També hi participaran personatges sobradament coneguts en el món atlètic com, per exemple, el gallec Elías Domínguez, Ricard Fernàndez (exatleta internacional i actual redactor en cap de Running.es) o el marató centenari Arcadi Alibés.

 

 

Fira del Corredor

De la mateixa manera que en anteriors edicions s’ha creat un programa específic per acompanyants, el qual contempla diverses activitats com una visita al Museu del Port o l’entrada gratuïta amb acompanyant als recintes museístics municipals de la Tarragona Romana. A més, el dia abans de la cursa, el dissabte 17, el Refugi 1 del Moll de Costa acollirà la Fira del Corredor, una exposició amb estands i promocions de marques esportives del sector, bar-cafeteria, parc infantil i un complet programa de conferències vinculades al running. Els participants també podran recollir el seu dorsal i bossa.

 

 

Valor 2017 i #selfiemarato2017

La Marató Costa Daurada és una de les activitats que formen part de la marca Valor 2017. Pel seu caràcter participatiu i per la seva implicació en el foment de l’esport i els seus valors des de fa ja cinc anys, aquesta cita esportiva mereix el reconeixement d’aquesta marca dels Jocs en l’àmbit esportiu.

 

D’altra banda, l’organització de la cursa conjuntament amb els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 han organitzat una activitat per xarxes socials que convida a participar corredors, familiars i amics durant tot el cap de setmana. L’activitat consisteix en penjar a les xarxes socials un “selfie” amb l’etiqueta #selfiemarato2017. L’únic requisit és que la fotografia ha d’estar feta els dies 17 o 18 de gener. Entre tots els participants que pengin el seu “selfie” a la xarxa se sortejaran unes bambes esportives. El nom del guanyador/a es donarà a conèixer durant la propera setmana.

 

 

Impacte de 200.000 euros per a Tarragona

La prova tarragonina congrega prop d’un centenar d’atletes d’estrangers (hi ha participants de més de quatre països diferents) i, de fet, més de 1.000 atletes són de fora de la demarcació de Tarragona. SB Hotels, hotel oficial de la prova, ja ha penjat el cartell de “Complet” per aquest cap de setmana. De la mateixa manera, el desplegament de recursos necessari perquè la cursa sigui un èxit obliga a mobilitzar 300 persones entre staff tècnic, voluntaris, tècnics sanitaris i personal per als avituallaments. Per tot plegat, la Marató Costa Daurada Tarragona 2017 té un impacte econòmic en el territori de 200.000 euros.

 

La MCD Tarragona 2017 compta amb fotògrafs oficials de la prova que faran un reportatge gràfic al llarg de tot el seu recorregut. Totes les fotografies de la MCD es penjaran en el website oficial:www.maratocostadauradatarragona2017.com

 

També es gravarà tota la prova en vídeo d’alta qualitat. L’empresa audiovisual local MediaFrame utilitzarà 8 càmeres FULL HD repartides al llarg del recorregut i, d’aquesta manera, farà un complet reportatge de la prova. La versió breu del reportatge s’enviarà a tots els mitjans i es penjarà en el website oficial: www.maratocostadauradatarragona2017.com

 

 

Més informació

Contacte de premsa Marc Rovira (606 230 751).

Per acreditacions i per a sol·licitar qualsevol material gràfic: prensa@runningsolutions.es

Facebook i twitter de la Marató.

You May Also Like