GHIRMAY GHEBRESLASSIE, UN CAMPIÓ DEL MÓN EN LA eDREAMS MITJA MARATÓ DE BARCELONA

 

El campió del món de marató confirma la seva participació en la eDreams Mitja Marató de Barcelona, on intentarà aconseguir la seva marca personal. Juntament amb Florence Kiplagat i el vigent campió d’ Europa de marató, l’ italià Daniele Meucci, Ghebreslassie encapçala una llista d’ elit d’ autèntic luxe per a la propera edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona del 14 de febrer.

eDreams Mitja Marató de Barcelona 2015

Barcelona  02/02/2016 –  El corredor eritreu Ghirmay Ghebreslassie es proclamava campió del món de marató el passat mes d’ agost en els Campionats del Món IAAF celebrats a Beijing. D’ aquesta manera, un jove eritreu de 19 anys aconseguia la primera medalla d’ or per Eritrea en un Mundial IAAF, convertint-se en el corredor més jove en anotar- se la victòria a la prova reina de l’ atletisme.

 

Amb un temps de 2:12:27 (la seva millor marca personal en aquesta distància és de 2:07:47), deixava enrere als favorits kenyans en aquesta prova, Wilson Kipsang i Dennis Kimetto, i s’anotava la primera medalla d’ or per Eritrea en uns Campionats del Món IAAF.

 

El pròxim 14 de febrer participarà en la eDreams Mitja Marató de Barcelona, on vol demostrar que la seva victòria a Beijing no va ser un èxit ocasional: “Vull demostrar al món que la meva victòria als Campionats del Món no van ser per casualitat”. El corredor eritreu arriba a Barcelona amb la intenció d’ emportar-se la victòria i batre la seva pròpia marca personal en aquesta distància; “M’ han parlat molt bé de la eDreams Mitja Marató de Barcelona, i sóc molt conscient que aquí hi va aconseguir en dues ocasions, el rècord del món Florence Kiplagat. Estic molt content perquè a Barcelona hi vindré amb el meu company d’entrenament Merhawi Kesete, així que el meu objectiu serà pujar al pòdium i aconseguir la meva marca personal en aquesta distància.” Ghebreslassie té la seva millor marca en mitja marató en els 60.09, així que no serà cap quimera, buscar córrer per sota dels 60 minuts a Barcelona. Juntament amb la Marató de Londres el pròxim mes d’ abril, la eDreams Mitja Marató de Barcelona serà una prova de foc per mesurar el seu estat de forma, de cara als Jocs Olímpics de Río que tindran lloc aquest estiu; “Espero arribar a Río i competir per una medalla. Estic convençut que serà una cursa similar a la de Beijing que em va anar molt bé”.

Ghirmay Ghebreslassie_Font IAAF

Ghirmay tindrà al seu costat a Florence Kiplagat, qui ja va confirmar la seva participació a la cursa barcelonina fa unes setmanes. La corredora kenyana segueix fidel a la eDreams Mitja Marató de Barcelona, la prova que l’ha portat en dues ocasions a aconseguir el rècord del món en aquesta distància, en categoria femenina.

 

A més a més de Kiplagat i Ghebreslassie, la legió africana comptarà també amb la presència de l’ etíop Hunegnaw Mesfin amb una marca personal en mitja marató de 59.39, el seu compatriota Abera Kuma (60.19), el kenyà Josphat Kiprono Menjo (61.43) o l’ eritreu Merhawi Kesete (61.43).

 

De Barcelona a Cardiff

 

Un nodrit grup d’atletes europeus liderat per l’italià Daniele Meuccci buscaran batre les seves marques i aconseguir un lloc pels mundials de Mitja Marató, que tindran lloc a Cardiff el pròxim mes de març. La prova comptarà amb una participació europea excepcional, ja que la eDreams Mitja Marató de Barcelona està a 6 setmanes del Mundial de Mitja Marató. És el cas de l’ italià Simone Gariboldi, del suec Mustafa Mohamed o dels francesos Nicolás Navarro i Dejamel Bachiri.

 

El prestigi de la cursa barcelonina posseïdora d’un circuit ràpid, pla i lineal, juntament amb els rècords del món de Florence Kiplagat, han afavorit l’elecció de bona part de l’elit europea, que es juga la seva plaça pel Mundial de Cardiff  a Barcelona.

 

Un total de 50 atletes masculins i 30 femenins, procedents de 17 països, la majoria europeus, prendran la sortida en busca de la classificació pel Mundial de Cardiff. Destaca la presència de 7 atletes espanyols i 7 alemanys en la cursa d’homes, i de 7 corredores alemanyes i tantes altres procedents de Suècia, entre les que destaquem Isabellah Andersson, medalla de bronze en marató en l’ Europeu que es va celebrar el 2010 a Barcelona.

 

Contactes de premsa: vmur@rpmevents.es / lcomas@rpmracing.es

You May Also Like